U ovim nesigurnim vremenima, zbog brze eskalacije virusa korone na svim tržištima, RICS je poduzeo neke vanredne mjere, poput otkazivanja svih događaja prije 24. aprila. Događaji će biti preraspoređeni kada budemo znali kako će se situacija razvijati.

 

Naša regionalna kancelarija u Briselu za sada je zatvorena, ali naš tim i dalje radi od kuće i možete nam se obratiti e-poštom ili telefonom u uobičajeno radno vrijeme. U kontaktu smo sa našim regionalnim i lokalnim odborima kako bismo razgovarali o izazovima sa kojima smo suočeni i dali pozitivan odgovor.

 

Naša podrška

 

Nije lako vrijeme i željeli bismo dati sve od sebe da vas podržimo:

  • Umjesto licem u lice, proširujemo našu online obuku i događaje (vidjeti link: https://my-rics.org/4I51-T100-48CQN9-MM7RN-1/c.aspx).
  • Kroz naš serijal webinara (WBEF) iz serije besplatnih webinara (https://my-rics.org/4I51-T100-48CQN9-MM7RO-1/c.aspx) možete istražiti kako lideri u industriji mogu pozitivno da se bave nekim najvažnijih svjetskih izazova. Kao dio ove ponude, vrlo brzo ćete dobiti pozivnicu da se pridružite našem evropskom WBEF seminaru o uticaju COVID-19 na evropska tržišta nekretnina. Prilika da se analizira situacija i podrži Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u borbi protiv pandemije virusa korone, zahvaljujući doprinosu naših sponzora. Rezervišite datum: utorak, 7. aprila 2020., 14:00 – 15:00.
  • Da nastavimo s napredovanjem, našim evropskim članovima nudit ćemo do 12 sati besplatnog CPD-a putem naše online akademije (https://my-rics.org/4I51-T100-48CQN9-MM7RP-1/c.aspx) (OLA). Moći ćete odabrati neke od najtraženijih kurseva učenja etike i profesionalnog ponašanja za nastavak napretka u karijeri.
  • Ako ste zabrinuti kako će trenutna kriza uticati na vašu profesiju, razvijamo smjernice za profesionalce (https://my-rics.org/4I51-T100-48CQN9-MM7RQ-1/c.aspx) o važnim područja rizika, kao što je vrednovanje.
  • Nastavit ćemo pratiti razvoj događaja i tražiti daljnju pomoć vezanu za finansije i dobrobit. Posjetite Lionheart (https://my-rics.org/4I51-T100-48CQN9-MM81L-1/c.aspx), nezavisnu dobrotvornu organizaciju za RICS profesionalce koja globalno može ponuditi besplatne i povjerljive savjete, finansijsku podršku, profesionalno savjetovanje i pravne savjete.

 

Vaše mišljenje nam je važno

 

Imate li prijedloge za nas kako vlada može podržati našu industriju – posebno samozaposlene među vama – u trenutnoj situaciji? Molimo pišite nam i mi ćemo svoje prijedloge dostaviti našim profesionalnim grupama i savjetodavnom odboru. Možete ostati u kontaktu i komunicirati sa nama putem naših društvenih medija. Također možete ostati u toku putem našeg centra za odgovore COVID-19 na rics.org.

 

Budite zdravi,

 

Pozdravi.