OSNOVNE INFORMACIJE O PROGRAMU


Program edukacije za profesionalno certificiranje valuatora imovine zasnovan je na edukacionim, akademskim i profesionalnim standardima propisanim od Medjunarodnog Vijeća za Standarde Vrednovanja (eng. International Valuation Standards Council – IVSC).

Organizator programa edukacije je Udruženje eksperata iz oblasti nekretnina u Bosni i Hercegovini – medjunarodno prepoznato udruženje koje je punopravni član IVSC-a. Rukovodilac programa edukacije je Optimal Property Solutions d.o.o. društvo za finansijski konsalting i edukaciju.

Nastavni plan Programa sastoji se od šest predmeta (minimalno 120 sati) i polaznicima omogućava usvajanje svih neophodnih teoretskih i praktičnih znanja i vještina iz oblasti procjene vrijednosti i drugih relevantnih oblasti.

Polaznici će imati priliku učiti od interdisciplinarnog tima predavača, etabliranog u oblasti vrednovanja, sa višegodišnjim predavačkim i praktičnim iskustvom. Realizacija programa podržana je adekvatnom online obrazovnom platformom koja, izmedju ostalog, sadrži sveobuhvatne nastavne materijale te ažurirane informacije o Programu i nastavi.

Nastava Programa će se izvoditi kombinovano (inclass i online). Po završetku programa, polaznici koji uspješno polože sve ispite, uz posjedovanje relevantnog radnog iskustva, dobijaju priliku za sticanje zvanja certificiranog valuatora – procjenitelja nekretnina u skladu sa Medjunarodnim standardima vrednovanja (RVIVS).

 

Brošura programa edukacije

 

Aplikacija – Prijava za program edukacije za profesionalno certificiranje valuatora nekretnina