Edukacija 22.09.2018.


U subotu, 22.09.2018. godine u Poslovnoj akademiji – Skenderija 70 održana je treća ovogodišnja edukacija Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina u Bosni i Hercegovini.

Na edukaciji je prisustvovalo 50 lica ukupno, od toga njih 43 su članovi, fizička lica. Edukaciji je prisustvovalo četiri pravna lica, od čega su dva pravna lica članovi Udruženja i to: jedan predstavnika NLB banke d.d. Sarajevo i jedan predstavnik ProCredit Banke. Također na edukaciji su bila dva pravna lica koja trenutno nisu članovi Udruženja, i to jedan predstavnik Metropolitan Nekretnina i jedan predstavnik Elite Nekretnina. Edukaciji su jos prisustvovala dva fizička lica koja nisu članovi Udruženja.

U uvodnom obraćanju, prisutnima su se obratiili Prof. Dr. Muharem Karamujić i Ermin Cero koji su, između ostalog, prezentovali te informisali prisutne o članstvu udruženja u IVSC-u, godišnjoj reviziji članstva, te o profesionalnoj edukaciji koju udruženje planira u narednom periodu organizovati.

Nakon obraćanja Prof. Dr. Muharema Karamujića i Ermina Cere, prisutnima se obratio Armin Đozić, koji je održao predavanje na temu: Procjena vrijednosti u svrhu finansijskog izvjestavanja. Nakon Armina Đozića, temom pod nazivom Troškovna metoda i rezidualni pristup, prisutnima se obratio Adnan Mehmedagć.

Edukacijom su obrađene različite teme, kao što su:

  • Evropski standardi za procjenu vrijednosti,

  • Zakonodavstvo EU,

  • Konceptualni okvir za finansjsko izveštavanje,

  • Odabir osnova za procjenu vrijednosti,

  • Troškovna metoda procjene,

  • Rezidualna metoda.

Na osnovu općeg dojma kako učesnika, tako i organizatora, možemo zaključiti da je organizacija, te sam event zadovoljio sve kriterije i očekivanja.