Najznačajniji događaj: TEGoVA usvojila EBVS.

Više od 95 predstavnika, 50 udruženja iz profesije vrednovanja iz 30 zemalja, uključujući Argentinu, Meksiko i SAD, prisustvovalo je jesenjoj Generalnoj skupštini TEGoVA-e u Sofiji. Skupštini su prisustvovali i predstavnici BHPA, predsjednik prof. dr. Muharem Karamujić i potpredsjednik gospodin Emir Hodžić. Skupštinu je organizovala Komora nezavisnih procjenitelja u Bugarskoj (The Chamber of Independent Appraisers in Bulgaria – CIAB).

Glavna tema održavanja generalne skupštine se odnosila na usvajanje konačnih tekstova evropskih standarda vrednovanja (EVS 2020) i evropskih standarda vrednovanja biznisa (EBVS – 1. izdanje). Nakon prezentacija gospodina Michaela Reinberga (predsjednika), gospodina Jeremyja Moodyja, Cédrica Perrièrea i Angelosa Simosa, članova Odbora za evropske standarde vrednovanja, te gospođe Danijele Ilić, predsjedavajuće Odbora za evropske standarde vrednovanja biznisa, oba standarda su usvojena. EBVS će biti pokrenut na konferenciji u Varšavi 24. marta 2020.godine, a EVS 2020 u Briselu 15. maja 2020. godine.

Vrijedi napomenuti da je predsjednik BHPA prof. dr. Muharem Karamujić dao značajan doprinos u kreiranju prvog izdanja evropskih standarda vrednovanja biznisa kao član Odbora za evropske standarde vrednovanja biznisa koji je i izradio prvo izdanje EBVS. Oblast vrednovanja biznisa se konačno standardizira, što će imati izuzetan značaj za cjelokupan poslovni sektor u Bosni i Hercegovini.